Pilaf de post cu legume
Este o reteta simpla,adaptata dupa clasicul pilaf de gaina al bucatariei romanesti,asa am invatat-o de la mama si este extraordinar de bun.Acum,daca nu sunteti in post,evident ca o sa fierbeti bine ciolanele unei gaini grasute,o sa le sotati putin alaturi de legume,iar orezul nu o sa il completati cu apa, ci cu supa de pui.Daca aveti timp il puteti fierbe in cuptorul incins.
Ingrediente:
un pahar plin cu orez,
cateva ciuperci proaspete sau o conserva de ciuperci,
un pahar cu vin alb,
3 pahare pline cu apa,
2 cepe mici,
2-3 catei usturoi,
1 morcov mare,
sare,
nucsoara
o bucatica generoasa de margarina
1/4 lamaie
Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in margarina intr-o cratita. Dupa ce s-au rumenit se adauga ciupercile taiate si ele(daca sunt din conserva,nu uitati sa le scurgeti bine de saramura).
Se calesc impreuna si se sting cu o cana de vin alb. Se adauga orezul,se completeaza cu supa sau apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 30 min,cum am precizat si mai sus,puteti continua gatirea in cuptorul incins.
La final stoarceti sucul lamaii peste orez si amestecati bine,serviti ca atare sau langa o friptura,asta daca nu tineti post:)
Ingrediente:
un pahar plin cu orez,
cateva ciuperci proaspete sau o conserva de ciuperci,
un pahar cu vin alb,
3 pahare pline cu apa,
2 cepe mici,
2-3 catei usturoi,
1 morcov mare,
sare,
nucsoara
o bucatica generoasa de margarina
1/4 lamaie
Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in margarina intr-o cratita. Dupa ce s-au rumenit se adauga ciupercile taiate si ele(daca sunt din conserva,nu uitati sa le scurgeti bine de saramura).
Se calesc impreuna si se sting cu o cana de vin alb. Se adauga orezul,se completeaza cu supa sau apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 30 min,cum am precizat si mai sus,puteti continua gatirea in cuptorul incins.
La final stoarceti sucul lamaii peste orez si amestecati bine,serviti ca atare sau langa o friptura,asta daca nu tineti post:)
Comentarii