Prajiturele de post cu nuca si cafea
Cu aceasta prajiturica am contribuit si eu la provocarea lunii martie,Dulce Romanie fiind gazduita de Bucatarie Furnicutilor,ei au ales aceasta minunata combinatie,cafeaua si vinul,ce m-au determinat sa creez aceasta minunatie ,care este si de post,o prajitura densa cu multa nuca si multa cofeina,te asigur ca iti va pune sangele in miscare si,ce e si mai bine,te va indulci si la propriu si la figurat!
Ai nevoie de:
1 doza suc cu cofeina(gen pepsi,cola,puteti folosi si apa minerala carbogazoasa,daca nu va lasa inima sa va incurcati cu asemenea bauturi)
1 cana zahar
1 ceasca nuca macinate,se poate si mai mult daca vrei
o ceasca cafea gata preparata,neindulcita
2 cani faina
1 plic praf de copt
jumatate de esenta de rom
Sirop:
3 linguri de zahar
o ceasca de apa
Glazura:
3 linguri cacao
5 linguri zahar
3 linguri apa
50 gr margarina
pt glazura poti folosi si o ciocolata de post(amaruie,novatini am folosit eu)
Am frecat bine de tot cafeaua cu zaharul,
apoi am adaugat alternand,sucul si faina amestecata cu praful de copt,la final am incorporat nucile si esenta de rom.
Intr-o tava am pus hartie de copt(din aceea cerata,de calitate) si am turnat compozitia,
am tinut blatul in cuptorul incins timp de 30 min.
Pt sirop am ars zaharul intr-o craticioara,
l-am stins cu apa,am turnat si putin esenta de rom,si l-am lasat sa faca cativa bulbuci,asa fierbinte l-am turnat peste praji.
Pt glazura eu am topit o ciocolata amaruie alaturi de margarina si o lingura cacao,pt ca am vrut un gust intens de cacao,dar o sa va explic si cum se face glazura normala:
Ai nevoie de:
1 doza suc cu cofeina(gen pepsi,cola,puteti folosi si apa minerala carbogazoasa,daca nu va lasa inima sa va incurcati cu asemenea bauturi)
1 cana zahar
1 ceasca nuca macinate,se poate si mai mult daca vrei
o ceasca cafea gata preparata,neindulcita
2 cani faina
1 plic praf de copt
jumatate de esenta de rom
Sirop:
3 linguri de zahar
o ceasca de apa
Glazura:
3 linguri cacao
5 linguri zahar
3 linguri apa
50 gr margarina
pt glazura poti folosi si o ciocolata de post(amaruie,novatini am folosit eu)
Am frecat bine de tot cafeaua cu zaharul,
apoi am adaugat alternand,sucul si faina amestecata cu praful de copt,la final am incorporat nucile si esenta de rom.
Intr-o tava am pus hartie de copt(din aceea cerata,de calitate) si am turnat compozitia,
am tinut blatul in cuptorul incins timp de 30 min.
Pt sirop am ars zaharul intr-o craticioara,
l-am stins cu apa,am turnat si putin esenta de rom,si l-am lasat sa faca cativa bulbuci,asa fierbinte l-am turnat peste praji.
Pt glazura eu am topit o ciocolata amaruie alaturi de margarina si o lingura cacao,pt ca am vrut un gust intens de cacao,dar o sa va explic si cum se face glazura normala:
- se pune pe foc cacaoa,zaharul,apa si margarina,lasi sa se topeasca si amesteci bine pana se incorporeaza.
- sau mai simpu,topesti la bain-marie impreuna cu 2 linguri ulei,ciocolata de post si o intinzi calduta pe blat.
Comentarii
Arata fff bine, sigur e delicioasa!
Many greetings
Cali