Saramura de peste
Cu siguranta aceasta este ultima reteta postata inaintea sfintei sarbatori pascale,de aceea va urez sa aveti parte de un Paste luminat care sa va deschida inima numai spre lucruri bune,sa aveti pace in suflet si daca se poate,sa va daruiasca fiecaruia cat mai multa intelepciune,caci ea este cheia spre o viata echilibrata si tot ea va poate oferi si ghida spre cat mai multe impliniri!
Saramura de peste este o reteta absolut delicioasa si light,plus ca este de sezon.Noi am avut-o pe masa de Florii,dar ar fi minunata chiar si pentru masa de Sf.Pasti.
Saramura de peste
Ingrediente:
o,5 kg crap
o,5 kg fitofag
(se pot folosi si alte tipuri de peste,dar este de preferat sa se foloseasca unele fara oase)
6-7 rosii
4 ardei grasi,divers colorati
ardei iute
usturoi
o legatura patrunjel
o legatura marar
sare,piper,boia
zeama de lamaie sau otet
Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 min. Se pune apoi pe gratar. Se frige pe toate partile. Cand este fript pestele se pune intr-o farfurie adanca si se lasa la cald,acoperit.
Intre timp se pun pe gratar rosiile,ardeiul gras si usturoiul,se frig bine. Cand s-au copt legumele,se curata de coaja si se taie in cubulete,se rastoarna peste carnea de peste.Deasupra se adauga multa apa calda, in care se pune ardeiul iute taiat feliute subtiri si verdeata tocata.Se asezoneaza dupa gust cu zeama de lamaie sau otet,se adauga si condimentele.
Se serveste cu feliute de lamaie si mamaliguta sau paine prajita pe gratar,frecata cu usturoi
Saramura de peste este o reteta absolut delicioasa si light,plus ca este de sezon.Noi am avut-o pe masa de Florii,dar ar fi minunata chiar si pentru masa de Sf.Pasti.
Saramura de peste
Ingrediente:
o,5 kg crap
o,5 kg fitofag
(se pot folosi si alte tipuri de peste,dar este de preferat sa se foloseasca unele fara oase)
6-7 rosii
4 ardei grasi,divers colorati
ardei iute
usturoi
o legatura patrunjel
o legatura marar
sare,piper,boia
zeama de lamaie sau otet
Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 min. Se pune apoi pe gratar. Se frige pe toate partile. Cand este fript pestele se pune intr-o farfurie adanca si se lasa la cald,acoperit.
Intre timp se pun pe gratar rosiile,ardeiul gras si usturoiul,se frig bine. Cand s-au copt legumele,se curata de coaja si se taie in cubulete,se rastoarna peste carnea de peste.Deasupra se adauga multa apa calda, in care se pune ardeiul iute taiat feliute subtiri si verdeata tocata.Se asezoneaza dupa gust cu zeama de lamaie sau otet,se adauga si condimentele.
Se serveste cu feliute de lamaie si mamaliguta sau paine prajita pe gratar,frecata cu usturoi
Comentarii
Paste Fericit alaturi de cei dragi :)
Paste fericit si imbelsugat alaturi de cei dragi!
Am trecut sa iti urez sarbatori frumoase si sa te rog , daca ai idee cum se face o supa buna de rosii , sa postezi o reteta.
Te roooog mult mult !
Super faina saramura.
HRISTOS A INVIAT!
Paste fericit!
Paste fericit
Hristos a inviat!
Hristos a-nviat!
" HRISTOS A INVIAT"