Banane in sos de zahar brun si rom
Aceste banane gatite in sos de zahar brun si rom sunt un desert care se face foarte rapid ,dar este extraordinar de festiv si de aromat si plin de savoare.Se serveste cu iaurt cu vanilie sau fructe,evident dietetic,dupa ce a stat in prealabil cateva ore la congelator,daca nu sunteti la dieta,optati pentru o inghetata cremoasa.
Desertul asta nu o sa va faca niciodata nicio problema,intru-cat contine doar 224 calorii; 4 g grasime (3 g grasime saturata, 1 g grasime nesaturata); 7 mg colesterol; 40 g carbohidrati; 3 g proteine; 3 g fibre; 21 mg sodiu; 433 mg potasiu
Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom
Ingrediente:
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingurita unt
- 1/2 lingurita ulei,este de preferat sa folositi ulei de palmier
- 3 linguri rom
- zeama de lamaie sau limetta
- 1/8 ingurita scortisoara
- 2 banane taiate pe jumatate si apoi inca odata pe lungime
- pt servit,iaurt dietetic simplu,cu vanilie sau cu fructe
Amesteca zaharul brun,untul si uleiul intr-o tigaie pe foc mic pana ce face bulbuci.
Adauga romul,zeama de lamaie si scortisoara,tine pe foc pana ce se ingroasa sosul.Se adauga bananele si se frig in sos pana ce se inmoaie putin.
Se imparte compozitia in doua farfurioare si se serveste cu iaurt inghetat,felioare de lamaie si eventual cateva frunzulite de menta....
Comentarii
Seara faina sa ai, si bafta la concurs.
Bafta la concurs.
1 3/4cana 2/4cana mersi frumos
1 cup inseamna 250 gr
1/2-125 gr
1/3-80 gr
1/4-60 gr
1/8-30 gr