Drob de miel in prapur
Ingrediente:
maruntaiele de la 1-2 miei(inima,ficat,plamani)+prapurul
1-2 cepe uscate calite
o felie de paine inmuitata si stoarsa bine
4-5 oua
sare,piper
o legatura patrunjel,o legatura marar,o legatura ceapa verde si o legatura usturoi verde
Se spala bine maruntaiele si se tin timp de 1 ora in apa rece cu putin otet,se scurg de apa se clatesc bine apoi se dau intr-un clocot.Se arunca apa,se spala iar si se pun la fiert in apa rece.Se fierb aproximativ o ora si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.Ceapa uscata se toaca marunt si se caleste usor si se amesteca cu carnea tocata la cutit sau data prin masina de tocat(eu personal prefer prima varianta),painea stoarsa bine,sarea,piperul,verdeata tocata si 4-5 oua.Se framanta bine cu mana.Se imbraca forme de chec,care au fost unse cu grasime in prealabil,cu prapurul,se adauga compozitia,se pliaza prapurul peste umplutura,se unge cu ou batut si se dau la cuptor.In mijlocul formelor se pot adauga oua fierte intregi sau bucati de carnati afumati.Daca nu aveti prapur se poate improviza cu un aluat fraged sau cu foi de clatite,iese chiar mai bun si mai aspectuos.
Comentarii
Vitali.
O zi buna!