Pasca cu umplutura de branza de vaci si stafide


Varianta aceasta de pasca nu difera foarte mult de cea moldoveneasca,dar cum anul acesta am facut doar pasca si am renuntat la cozonac,m-am gandit sa postez reteta cap coada,ca tot mi-au iesit asa frumusele.
Aceasta este reteta traditionala de pasca cu branza si stafide,nu e nimic special,stiu ca altii mai fac si pasca cu fructe sau ciocolata,dar dupa parerea mea,asta nu mai e pasca domne,ci prajitura!

Pasca cu branza de vaci si stafide


Ingrediente:

1 kg faina
50 gr drojdie
600 gr zahar
400 ml lapte
10 oua
un pachet unt
1,5 kg branza de vaci(branza mea fu de la buni,facuta cu lapte proaspat de vaca)
100 gr gris
100 gr smantana
sare,coaja de lamaie,3 pliculete zahar vanilat,esenta de rom

Drojdia se dizolva in lapte caldut+50 gr faina+50 gr zahar.

Se lasa la dospit
Dupa ce a crescut plamadeala se adauga 250 gr zahar,restul de lapte si faina,3 oua intregi,sare.Se framanta pana se formeaza aluatul,apoi se incorporeaza treptat untul topit.


Branza de vaci se amesteca cu 300 gr zahar,


smantana,stafidele inmuiate,7 oua,grisul si aromele.

Se aleg tavi rotunde,se ung cu unt,se tapeteaza cu faina.

Cu o parte din aluat se acopera fundul si peretii formelor,

iar din restul de aluat se fac suluri impletite.Se umplu formele cu branza si se aseaza frumos sulurile de aluat.


Se ung cu ou,se lasa putin la crescut,apoi se coc in cuptorul incins timp de o ora.Se scot reci din forma.


Si ca tot fu Pastele,iata si farfuria cu bunatatile pe care le-am avut pe masa:



  • oua rosii
  • drob de miel
  • pasca
  • prajitura carpati
  • inca o prajitura fara nume
  • si friptura de curcan


Comentarii

retete- ina a spus…
ce de bunatati,pasca a iesit foarte bine
Irina a spus…
Arata foarte bine, felicitari!
Daniela Addario a spus…
Superbe pasculete, mai ales cea cu bilute de aluat...
Cristina a spus…
Frumoasa si buna!
Micul a spus…
Super faina pasca.Arata beton.

Postări populare