Mancarica de fasole pastai
Uite o reteta traditional romaneasca,cunoscuta de toate gospodinele,buna atat intr-o zi de post,dar si intr-o zi de dulce adaugandu-i cateva cubulete de piept de pui tras in tigaie sau niste afumatura:carnaciori sau slaninuta impanata,eu am facut varianta de post si a fost buna.Aceasta este o reteta special dedicata incepatorilor,numai bine va doresc si ne auzim peste cateva zile cu o reteta delicioasa de supa de rosii traditionala si de sezon!
Mancare de fasole galbena-reteta de post
Ingrediente:
o legatura ceapa verde sau 2 cepe vechi
3-4 morcovi taiati rondele
un ardei gras rosu
1 kg fasole pastai,verde sau galbena
un pahar de suc de rosii sau 2-3 linguri bulion
sare,piper,marar,patrunjel
Se indeparteaza coditele si atele pastailor de fasole,se rup in jumatate si se spala bine sub jet de apa.Ceapa,ardeiul si morcovul se calesc in putin ulei incins,iar apoi se adauga fasolea si sucul de rosii,se completeaza cu apa,in jur de 1 l,atat cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba in jur de 30 minute.Cand a fiert se condimenteaza mancarea dupa gust si se presara verdeata tocata din abundenta,se serveste fierbinte cu salata de rosii sau muraturi.
Daca doriti sa-i adaugati carne,aceasta se prajeste usor,apoi se adauga ceapa si morcovul si se continua gatirea ca mai sus.
Mancare de fasole galbena-reteta de post
Ingrediente:
o legatura ceapa verde sau 2 cepe vechi
3-4 morcovi taiati rondele
un ardei gras rosu
1 kg fasole pastai,verde sau galbena
un pahar de suc de rosii sau 2-3 linguri bulion
sare,piper,marar,patrunjel
Se indeparteaza coditele si atele pastailor de fasole,se rup in jumatate si se spala bine sub jet de apa.Ceapa,ardeiul si morcovul se calesc in putin ulei incins,iar apoi se adauga fasolea si sucul de rosii,se completeaza cu apa,in jur de 1 l,atat cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba in jur de 30 minute.Cand a fiert se condimenteaza mancarea dupa gust si se presara verdeata tocata din abundenta,se serveste fierbinte cu salata de rosii sau muraturi.
Daca doriti sa-i adaugati carne,aceasta se prajeste usor,apoi se adauga ceapa si morcovul si se continua gatirea ca mai sus.
Comentarii
o saptamana usoara!