Ostropel de pui
M-am intors de la bunici cu tolba plina de retete,iar aceasta este prima,pastrez ce-i mai bun pentru marele final,si anume:o reteta deosebita de placinta cu mere,stiu ca suna banal,dar stati numai sa o vedeti si veti cadea in ispita,dar pana atunci...ce ati zice daca v-as servi o portie mare de ostropel de pui?
Ostropel de pui
un pui(preferabil de curte)
o ceapa mare sau 2 legaturi ceapa verde
un ardei rosu
piper
boia
sare
cateva foi de dafin
300 gr rosii coapte
un catel de usturoi
Daca puiul este de curte,se pune la fiert in apa clocotita cu sare,dupa ce l-ati portionat in prealabil,puiul trebuie fiert partial.(daca ati cumparat puiul din hypermarket,sariti peste etapa cu fiertul).Apoi se prajeste frumusel in putin ulei,pana s-a rumenit pe toate partile,dupa care se scoate din tigaie si se soteaza in acelasi ulei,ardeiul si ceapa tocata,se adauga si rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa dea intr-un clocot.Se pun bucatile de pui rumenite in sos alaturi de 1 cana si jumatate de supa de pui sau apa,usturoiul pisat si condimentele,se lasa la fiert in jur de 30 min,in timpul prepararii se mai completeaza cu supa de pui sau vin,daca sosul a scazut prea mult,la final sarati mancarica si garnisiti-o cu patrunjel si marar proaspat.
Pofta mare!
un pui(preferabil de curte)
o ceapa mare sau 2 legaturi ceapa verde
un ardei rosu
piper
boia
sare
cateva foi de dafin
300 gr rosii coapte
un catel de usturoi
Daca puiul este de curte,se pune la fiert in apa clocotita cu sare,dupa ce l-ati portionat in prealabil,puiul trebuie fiert partial.(daca ati cumparat puiul din hypermarket,sariti peste etapa cu fiertul).Apoi se prajeste frumusel in putin ulei,pana s-a rumenit pe toate partile,dupa care se scoate din tigaie si se soteaza in acelasi ulei,ardeiul si ceapa tocata,se adauga si rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa dea intr-un clocot.Se pun bucatile de pui rumenite in sos alaturi de 1 cana si jumatate de supa de pui sau apa,usturoiul pisat si condimentele,se lasa la fiert in jur de 30 min,in timpul prepararii se mai completeaza cu supa de pui sau vin,daca sosul a scazut prea mult,la final sarati mancarica si garnisiti-o cu patrunjel si marar proaspat.
Pofta mare!
Comentarii
O seara buna!