Placinta traditionala cu mere si cum sa faci foi subtiri si perfecte de placinta
In sfarsit am ajuns sa postez si mult-laudata reteta de placinta ,cu care ne incanta bunica intotdeauna papilele,dar si ochii.Este nu numai aspectuoasa,dar o puteti transforma dupa preferinta,folosind de fiecare data alte umpluturi,iar daca foaia este intinsa un pic mai gros(gen 5 mm) se va metamorfoza intr-un minunat foitaj de casa.Este buna,buna,zemoasa,dulce si acrisoara de la mere,si crocanta si foietata.Spor la framantat si intins!
Placinta de mere cu foi de casa
Aluat:
(noi am facut placinta & strudele, deci am dublat cantitatile pt aluat)
aprox 500 gr faina
un praf de sare
o lingura bicarbonat de sodiu
2 oua
5-6 linguri ulei
aprox o cana de lapte batut
Pt pasta de intins:
7 linguri ulei
faina cat cuprinde,cat sa iasa un aluat moale,care curge si arata ca o maioneza(ar trb sa intre cam 4-5 linguri faina)
Pt umplutura:
un kg de mere
zahar dupa gust
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
Faina se amesteca cu bicarbonatul si sarea.Se sparg ouale,se adauga si uleiul si se incepe framantarea adaugand lapte batut putin cate putin.
Rezulta la final un aluat maleabil si nelipicios.
Se amesteca uleiul si faina pt pasta,se imparte aluatul in 2 parti egale si se intind doua foi nu foarte subtiri.Se ung foile cu pasta
si se ruleaza.Se lasa rulourile pe masa de bucatarie,acoperite cu un servet,aprox 15 min.
si se ruleaza.Se lasa rulourile pe masa de bucatarie,acoperite cu un servet,aprox 15 min.
Intre timp se pregateste umplutura,se spala merele si se rad,se amesteca cu zaharul si mirodeniile.
Se intinde primul rulou,fara a-i face vreo modificare,cel mai bine este sa sa se inceapa intinderea de pe lungime,apoi se captuseste o tava dreptunghiulara cu ea,foaia ar trebui sa fie destul de subtire si sa arata cam ca cea de taitei,dar un pic mai grosuta,se pune umplutura in tava si se acopera cu cealalta foaie.Se unge placinta cu cateva linguri de ulei si se presara zahar cristale.Se coace in cuptorul preincalzit.Pt strudele intindeti foi foarte subtiri,tot din stadiul de rulouri,se pune umplutura,
se inchid marginile si se ruleaza pe latime,
se taie strudele nu foarte mari si se urmeaza pasii de mai sus.
se inchid marginile si se ruleaza pe latime,
se taie strudele nu foarte mari si se urmeaza pasii de mai sus.
Comentarii
Foarte frumoase pozele ;)
Bravo !
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html
2/10 lichor 1/10 suc 3/10suc 6/10 suc 4/10 suc 5/10 suc as vrea sa stiu cit este 40mi sau 200ml 1/3l 11\4 l multumesc din suflet succes in continuare
romantica
ingrediente
1/10 vodca
2/10 lichor de banane verzi
1/10 lichor de cocos
4/10 suc de ananas cuburi de gheta
pt decorare ofelie de ananas
o cireasa
2 frunzulite de menta
se pun citeva cuburi de gheata intrun shaker se adauga vodca lichorul de banane si de cocos si sucul de ananas si se agita binese decoreaza paharul cu o felie de ananas in care se infige o scobitoare pt a fixa frunzulitele de menta si cireasa in virf
de la cocteiuri vechi am luat masurile tiam trimis una din retete
deci 2/10inseamna 20ml
2/10 lichor 1/10 suc 3/10suc 6/10 suc 4/10 suc 5/10
1/3l lapte 11\4 llapte multumesc mult si scuzama cu intrebarile pe care ti leam pus succes in continuare si mult noroc in viata