Clatite cu sunca si cascaval
Clatite sarate pentru micul dejun cu sunca si cascaval
3 oua
115 g faina
1 lgt praf de copt
140 ml lapte
100 g sunca presata
80-100 g cascaval
sare, piper
Se freaca bine galbenusurile cu sare si piper.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt
Se adauga alternativ peste galbenusuri,laptele si faina si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia, se adauga si albusurile batute spuma tare.La final, inglobam sunca si cascavalul razuit.
Se coc intr-o tigaie de teflon,unsa cu ulei.Se toarna un polonic mic de compozitie in tigaia incinsa(ne folosim de dosul polonicului ca sa intindem compozitia) si se asteapta sa apara bule mari la suprafata,se intorc pe cealalta parte.
Se servesc presarate cu cascaval,calde sau reci, simple sau cu iaurt.
Comentarii
pupici
http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/concurs-ce-ti-pofteste-inima.html