Clatite gratinate, umplute cu ciuperci si sos de smantana
Reteta aceasta delicioasa, pe care o recomand cu draga inima, vine direct din bucataria Alinei, "Pasiuni culinare" si noua ne-a placut extraordinar de mult, se face rapid, rapid , mai ales daca aveti clatitele deja pregatite. Cat timp am lasat aluat de clatite sa se odihneasca putin in frigider am si pregatit umplutura si sosul in no time.Multumesc si Amaliei, cu a ei Provocare secreta, pentru ca ne-a dat ocazia sa descoperim bloguri si retete noi.
Reteta de baza am urmat-o intocmai, clatitele au fost pregatite dupa reteta mea de crepes.Dupa cum vedeti, umplutura este de post, daca se renunta la sos si clatitele se fac si ele de post, preparatul va fi si el in intregime de post, si cu asta sa aveti pofta si spor la gatit si savurat!
Ingrediente:
o portie de clatite, reteta aici;
500 gr ciuperci,
o ceapa medie,
usturoi, sare,
piper,
marar,
ulei,
o lingura faina,
un pahar cu apa
cascaval
iaurt
Se pregateste compozitia de clatite si se lasa sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.
Curatam ciupercile de coaja, sau le spalam cu un burete( cum preferati), le tocam si procedam la fel cu ceapa si verdeata, usturoiul se piseaza si se adauga in compozitie dupa gust.
Se caleste in ulei incins ceapa, apoi ciupercile, verdeata, usturoiul,
se desface faina in apa si se toarna peste ciuperci, se lasa 10 min la fiert la foc mic. Se conimenteaza cu sare si piper.Se aseaza o lingura de umplutura pe fiecare clatita
si se ruleaza.Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina,
se rade cascaval pe deasupra .
Se tine in cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos si se serveste cu un sos preparat din iaurt, usturoi dupa gust, sare si un strop de ulei de masline
o portie de clatite, reteta aici;
500 gr ciuperci,
o ceapa medie,
usturoi, sare,
piper,
marar,
ulei,
o lingura faina,
un pahar cu apa
cascaval
iaurt
Se pregateste compozitia de clatite si se lasa sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.
Curatam ciupercile de coaja, sau le spalam cu un burete( cum preferati), le tocam si procedam la fel cu ceapa si verdeata, usturoiul se piseaza si se adauga in compozitie dupa gust.
Se caleste in ulei incins ceapa, apoi ciupercile, verdeata, usturoiul,
se desface faina in apa si se toarna peste ciuperci, se lasa 10 min la fiert la foc mic. Se conimenteaza cu sare si piper.Se aseaza o lingura de umplutura pe fiecare clatita
si se ruleaza.Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina,
se rade cascaval pe deasupra .
Se tine in cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos si se serveste cu un sos preparat din iaurt, usturoi dupa gust, sare si un strop de ulei de masline
Comentarii
Sa ai weekend placut.