Salam de biscuiti de post
Cu o asa bunatate de reteta tot sa tinem post, imi pare rau insa, ca am ajuns sa public reteta atat de tarziu.
Evident ca si de aceasta data, am preluat reteta din minunata carte a presbiterei Garoafa Coman, tot in maniera aceasta fac si salamul "de dulce", dar la nevoie, mai adaug putin lapte , iar margarina devine unt.Cat despre salam , va promit ca nu veti gusta altul mai parfumat si mai bun decat acesta, chiar daca este destinat zilelor de post.
Salam de biscuiti
Ingrediente
250 gr biscuiti populari
250 gr rahat
150 gr margarina
250 gr nuci tocate grosier si prajite
3 linguri cacao
4 linguri apa
2 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
o esenta de lamaie sau rom
Se topeste rahatul taiat cubulete mici impreuna cu apa, la foc mic,
se adauga cacaoa, margarina si nuca maruntita,
se trage tigaia de pe foc.In pasta obtinuta , se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodeniile.
Se rastoarna prajitura pe un fund de lemn , acoperit cu celofan de bucatarie, care a fost in prealabil acoperit cu zahar pudra, nuca de cocos sau cacao.
Se ruleaza si se modeleaza prajitura sub forma unui salam, se da la rece si se serveste taiata rondele.
Comentarii