Chiftelute de dovlecei
Intotdeauna mi-au placut dovleceii, sunt niste legume super usor de introdus in absolut orice preparat, fie el dulce sau sarat, iar aceste chiftele sunt unele din preferatele mele si le-as alege fara niciun regret inaintea altora preparate din carne sau legume.
Chiftele de dovlecei
super easy to make ( and eat)
4-5 dovlecei mijlocii
1 ou
2 linguri faina
un morcov mare
verdeata tocata, mie imi place patrunjelul
sare,piper
3 catei de usturoi
ulei/untura pentru prajit
Se curata dovleceii de coaja, se taie pe jumatate si se scot semintele, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, alaturi de morcovul curatat si spalat. Dovleceii rasi se scurg foarte bine de zeama.
Se sparge oul peste legumele rase, se adauga si celelalte ingrediente( usturoiul se trece prin presa sau se rade) si se framanta putin compozitia.
Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei incins, se formeaza cu ajutorul unei linguri, adica se ia compozitie intr-o lingura obisnuita de supa si se toarna compozitia pur si simplu in tigaie.
Se prajesc la foc mediu si pe o parte si pe alta.
Comentarii
Intr-adevar sunt foarte bune, nu le-am incercat la cuptor, dar o sa le prepar si in felul acesta pe viitor