Terci de ovaz cu banane si scortisoara
In goana dupa retete cu ovaz, am ajuns la micul dejun traditional al britanicilor, porridge, sau mai simplu spus, un terci facut din ovaz si lapte, la care se adauga dupa preferinta o multitudine de smecherii care sa-l faca mai consistent, mai dulce, mai interesant si hranitor. Miere, sirop de artar, fructe, seminte, nuci, mirodenii, etc.
Aceasta reteta este o adaptare dupa o varianta propusa de Jamie Oliver si mie mi-a placut foarte mult, incercati-o si voi la micul dejun, sunt sigura ca veti fi placut surprinse/surprinsi.
Porridge with bananas and cinnamon
200 gr fulgi de ovaz
750 ml lapte
un praf de sare
2 banane coapte
o mana fulgi de migdale sau de cocos( cocos proaspat)
o lingurita scortisoara
2 linguri seminte de mac
2-4 linguri miere
o mana de stafide
Se lasa sa dea in clocot si se tine pe foc 5-6 min, amestecand continuu pentru a obtine un terci cremos.
Pentru a obtine consistenta dorita dupa caz, se mai adauga lapte, sau se mai tine putin pe foc.
Pentru a obtine consistenta dorita dupa caz, se mai adauga lapte, sau se mai tine putin pe foc.
Se decojesc si se feliaza bananele.
Se pun migdalele sau fulgii de cocos intr-o tigaie pe foc, la temperatura medie si se lasa pana ce devin usor aurii.Se adauga scortisoara, jumatate din semintele de mac si miere.
Comentarii
Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!