Chec de albusuri
O varianta super deliciosa si deosebita ca textura a clasicului chec.
In plus, se folosesc mult mai putine ingrediente si este reteta salvatoare ori de cate ori va raman albusuri in plus si nu aveti chef sa faceti bezele. Este un chec pufos, iar faptul ca este facut doar din albusuri intensifica de doua ori mai mult orice aroma pe care o veti adauga, mai mult de atat, nucile, fructele uscate, ciocolata si rahatul se preteaza foarte bine retetei, fara ca ele sa cada pe fundul tavii.
Chec cu albusuri si rahat multicolor
un pahar plin cu albusuri
un pahar faina
un pahar zahar
un praf de sare
o lingurita bicarbonat sau praf de copt
coaja de lamaie data pe razatoare
o esenta de lamaie sau vanilie
50 gr unt/ margarina topita sau chiar ulei putin caldut
stafide/rahat/nuci/fructe uscate/chipsuri de ciocolata
Se bat albusurile bine, dupa care se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana cand zaharul este topit, iar albusurile s-au transformat intr-o spuma tare care nu cade de pe mixer/tel.
In faina cernuta se amesteca praful de copt, si se incepe incorporarea acesteia in albusuri, folosindu-ne de o spatula. Se amesteca usor de sus in jos cu miscari circulare. Adaugam apoi untul topit, coaja razuita si esentele, incorporam si fructele sau ciocolata si turnam compozitia intr-o forma de guguluf, unsa si tapetata foarte bine sau intr-o forma mai mare de chec. Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce checul trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar si se taie felii. O sa va placa la nebunie!!!
Comentarii
@ Diamond, multumesc pentru urare, fie ca 2013 sa fie cat mai plin de voie buna si de inspiratie!