Briose cu stafide
Sunt atat de bune dimineata langa un pahar de ceai, cafea sau lapte! O sa va placa pentru ca sunt pufoase tare, parfumate, umede si nu foarte dulci. SPER SA LE INCERCATI:)
Muffins cu stafide si portocala
2 cani faina
1 lingura parf de copt
3/4 cana zahar
jumatate de lg sare
1/2 cana stafide brune, mari, nehidratate in lichid
1 ou
o cana lapte
100 gr unt topit
esenta si coaja de portocala
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se unge tava de briose si se imbraca cu hartiute pt muffinsi. Dar mai dragute sunt formele din silicon, pentru ca aluatul nu se lipeste deloc, sunt colorate, usor de depozitat si curatat si sunt si destul de ieftine:)
Mai apoi, se amesteca intr-un bol ingredientele uscate, iar in altul se bate bine oul, se combina cu laptele si untul topit. In ingredientele uscate, turnam lichidul si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.
Se toarna compozitia in forme cam trei sferturi
si se coc muffinsi circa 20 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Happy baking!
Comentarii
Precis nu au mai ramas!
Macar putin parfum de portocala coapta?
Ce zici, mai gasesc?