Supa crema de legume
Luna aceasta Diana Borca mi-a repartizat in cadrul Provocarii secrete blogul Opheliei. In mica ei bucatarie virtuala, am gasit foarte multe retete pe gustul meu ( si am promis ca voi incerca cat de curand eclerele si suberekul) Deocamdata, am preparat si degustat o supa foarte cremoasa, asezonata cu putin ulei de masline, oregano, piper si busuioc, exact ca la mama ei acasa!
Supa crema de cartofi cu rosii si crutoane
4-5 morcovi mari
3 ardei grasi, divers colorati
5 cartofi mari
2 cepe mari
400 ml suc de rosii
Legumele de mai sus constituie baza, pt un gust mai bogat, in functie de preferinte/ buget/ sezon se pot adauga si altele( telina, mazare, praz, etc)
sare
piper
oregano
busuioc
ulei de masline
Pt crutoane
o paine veche de o zi
sare, boia dulce, praf de usturoi
ulei de masline
Se curata legumele , se taie in bucati potrivite si se fierb in 5 litri de apa, usor sarata. Cand s-au inmuiat suficient, se scot din zeama cu o paleta si se paseaza in blender
sau se dau prin sita cu gauri foarte mici. Piureul trebuie sa fie foarte fin.
Se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele si cu sucul de rosii. Consistenta trebuie sa fie potrivita. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se potriveste de gust cu 2 linguri ulei de masline si condimentele.
Se serveste fierbinte cu smantana si crutoane.
Crutoanele:
Se taie painea cubulete, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cubuletele cu ulei de masline si se potrivesc de gust cu un praf de sare si celelalte condimente.
Se introduce tava in cuptorul fierbinte pana cand se rumenesc frumos.
Comentarii
O pimavara frumoasa sa ai! :)