Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

duminică, 2 iunie 2013

Eclere cu crema de vanilie si frisca






Stiu ca nu am mai postat de foarte multa vreme o reteta noua si implicit ca am ratat Provocarea Secreta de luna trecuta, dar acum am reusit( desi nu la timp) sa revin cu o reteta delicioasa si foarte usor de preparat, chiar si de incepatori, inspirata de Ofelia, pe care am mai vizitat-o si cu ocazia unei alte provocari.
Alauatul cu untura este extraordinar de bun pentru eclere, foarte economic si iese garantat, pentru mine a fost prima data cand am incercat sa fac eclere si sunt super multumita. Gustul de untura ( si nici mirosul) nu se simte, iar cojile cresc frumos, se rumenesc la fel de frumos si sunt usor crocante. Recomand reteta cu mare caldura!

Eclere cu glazura de ciocolata






200 untura( untura  poate fi inlocuita cu succes de aceeasi cantitate de unt)
un pahar cu apa
400 gr faina
un praf de sare
6 oua( in reteta originala se specificau 5, dar depinde si de calitatea fainii cat si  de marimea  oualor)

Umplutura:

budinca de vanilie preparata din 1,200 ml lapte
un pachet de unt
500 ml frisca

Glazura:
o ciocolata amaruie sau cu lapte
5-6 linguri lapte

(Eu am cantarit ingredientele)
Se pune untura si apa intr-o craticioara pe foc

 si se lasa pana ce untura s-a topit, iar apa a dat in clocot.
Se adauga toata faina odata si se amesteca energic cu telul, pana ce nu mai raman cocoloase si s-a format o bila de aluat omogena, nelipicioasa.
Se lasa sa stea deoparte pana ce se raceste amestecul pana la temperatura camerei( cam 10-15 min)
Se bat ouale bine intr-un castron si dupa ce s-a racit aluatul, se adauga in compozitie putin cate putin, ingloband complet in compozitie fiecare picatura de ou  inainte de a turna-o pe urmatoarea.

Se pune si praful de sare si se omogenizeaza bine. 
Aluatul trebuie sa fie o pasta fina, asemenea unui pate.
Se umple un pos si se formeaza bastonase lungi de 5-6 cm sau putem forma gramajoare cu ajutorul unei linguri de inghetata.
Se coc in cuptorul incins la 200-220 de grade pana ce se rumenesc bine.
Atentie!Cuptorul nu trebuie deschis pana nu s-au copt complet, pentru ca altfel se vor lasa.

Dupa ce am pregatit budinca, se lasa sa se raceasca si intre timp frecam untul spuma. Cand budinca a ajuns la temperatura camerei se amesteca cu untul frecat.
Dupa ce s-au racit cojile, se taie pe mijloc, 
se umplu cu un strat de budinca si unul de frisca, se acopera cu cealalta jumatate si se orneaza dupa plac cu ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu putin lapte. Se servesc reci, de la frigider!


















4 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Vad ca deja le-ati savurat:)
Delicioase la orice ora!

Paula Gafitescu spunea...

Ce bine arata!! Sigur au fost extra bune!

hapleablog spunea...

Superbe eclerele!!!Tare delicioase mai sunt!

ophelia1983 spunea...

Eee..ce frumusele ti-au iesit! Multumesc ca ai probat reteta :)