Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

duminică, 3 august 2014

Mousse de ciocolata alba cu cirese



      Am revenit dupa aproape un an de zile cu forte proaspete si ma bucur sa scriu din nou in blogosfera culinara! S-au intamplat foarte multe lucruri in viata mea in decurs de un an asa ca avem toate motivele sa sarbatorim impreuna cu retete din ce in ce mai multe si mai bune. zic eu)
     Pentru inceput va propun un desert usor, aerat  si foarte bun.Se prepara rapid si se serveste rece asa ca e numai potrivit pentru vara. Ciresele se pot inlocui oricand cu alte fructe, acum e sezonul fructelor de padure asa ca spor la treaba!



Mousse de ciocolata alba cu piure de fructe





150g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi
4 albuşuri
60g de zahăr tos
160ml de smântână pentru frişcă
o cescuta cirese  pasate sau mixate într-un robot( sau alte fructe dupa preferinta: visine, capsuni, fructe de padure,etc)

  • Se topeşte ciocolata într-un bol, deasupra unei crăticioare cu apă care clocoteşte. Albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează, treptat, zahărul. Smântâna se bate cu un mixer, până se face frişcă. Se combină smântâna bătută cu spuma de albuş, apoi se pune peste ciocolata topită (întâi o treime, se amestecă bine, apoi restul, care se amestecă uşor, cu o spatulă). Jumătate din compoziţie se combină cu ciresele pasate. Se pune spuma in pahare, mai intai cea roz, apoi cea alba. Se da la frigider minim 2 ore sau pana se raceste complet si e bine inchegata. Se orneaza dupa preferinte. E o placere pentru papilele gustative!

Un comentariu:

Pamela spunea...

Ciresele, frisca si ciocolata cu lapte sau neagra formeaza o combinatie extraordinara pentru papilele noastre gustative.
Un astfel de desert ar trebui preparat cel putin in sezonul cireselor in fiecare saptamana.