Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

marți, 31 martie 2015

Placinte cu za'tar, cascaval si masline





Cele mai bune placinte sarate incercate de mine pana acum. Va spun cu mana pe inima ca nu ne mai puteam opri din mancat.
 Sunt foooarte, foarte gustoase, coaja crocanta, interiorul pufos si umplutura delicioasa. 
Multumesc tare mult Elenei, de pe site-ul careia am preluat reteta cu ocazia Provocarii Secrete.



Placinte tare bune si parfumate






Aluat


300 ml apa calduta
un ou batut cu furculita
o lingura ulei masline
o lingurita rasa sare
o lingurita rasa zahar
500 gr faina
10 gr drojdie uscata


Umplutura



masline negre tocate grosier
za'tar
cascaval ras cu aparatul pt decojit


 Aluatul l-am facut in masina de paine, programul pt aluaturi, ingredientele au fost puse in ordinea mentionata mai sus. Se poate face si de mana framantand fara prea mari eforturi pana ce coca se aseaza frumos si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit o ora.
Dupa ce a crescut frumos, se rup 12-14 bucati de aluat aprox egale, li se da forma rotunda si se lasa la odihnit 15 min sub o folie alimentara. Se purcede apoi la umplut.
Se aplatizeaza fiecare biluta cu podul palmei, se asaza umplutura





 si se impatureste aluatul ca in imagini formand un triunghi.





 Se ung placintele cu ulei de masline, se presara cu seminte si se asaza intr-o tava unsa cu muuult ulei de masline. 


Se coc pret de 30 min la 200 de grade C.
Sunt mai mult decat delicioase. Mie mi-au intrat deja la suflet.
Dau DEPENDENTA!!!

2 comentarii:

Micul spunea...

minunat arata !
Seara faina sa ai !

Elena Toma spunea...

Tare frumusele ti-au iesit! Ma bucur ca-ti plac pentru ca si eu am fost incantata de ele cand le-am vazut la Beta Brigyte pe Facebook.