Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

luni, 4 mai 2015

Prajitura desteapta




Sau Prajitura Inteligenta cum o mai numesc unii. Eu am tot ocolit-o pana acum de teama ca ar necesita cine stie ce indemanare speciala pentru a-ti reusi o asemenea prajitura, dar nu e nimic asa cum pare! Se prepara foarte simplu, rapid cu doar cateva ingrediente si rezultatul e uimitor: o prajitura care se separa in timpul coacerii in trei. O parte o reprezinta blatul pufos si auriu de la suprafata, in mijloc troneaza o crema fina si parfumata, iar blatul de jos are o consistenta aparte, e tot ca o crema, dar mai tare, mai ca o budinca...Trebuie incercata sa vedeti cat de buna este!
De mare ajutor mi-a fost blogul Stefaniei, incarcat de retete alese de unde mi-a si venit ideea acestei prajituri pe care am pregatit-o de 1 Mai.




Prajitura Inteligenta







8 oua
1 pachet de unt
250 gr zahar
300 gr faina
1 l lapte
un praf de sare
mirodenii: zahar vanilat si esenta de vanilie am folosit eu





Se topeste untul si se lasa la racit.
Intre timp se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa si alba. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare.



 Se adauga apoi laptele rece si faina in ploaie, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.


 La final se incorporeaza putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn albusurile batute spuma tare. 

Aluat rezultat este foarte moale, aproape ca o compozitie de clatite, poate chiar mai subtire.


Se toarna aluatul intr-o tava( a mea a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina va recomand sa faceti tot posibilul sa puneti hartie de copt altfel se va taia destul de greu din cauza blatului format dedesubt)
si se lasa la copt o ora la 180 de grade.
Se taie doar dupa ce s-a racit complet si dupa ce a fost tinuta in prealabil in frigider sa se intareasca putin crema care seamana la gust si consistenta cu crema de zahar ars.
Nu va faceti grija cand scoateti prajitura din cuptor daca vi se pare nefacuta( crema se zgaltaie foarte tare) totul se asaza dupa ce sta cateva ore la rece. 
Si cel mai important, nu uitati sfatul cu hartia de copt!! Nu se va taia deloc frumos, daca nu puneti hartie de copt in tava, iar dupa ce se raceste trebuie rasturnata cu blatul pufos in jos.



Un comentariu:

Cristina's World spunea...

Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
Te astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
Multumesc anticipat! :D