Prajitura "cuburi de gheata"
De Paste am facut aceasta prajitura,a carei reteta am luat-o de pe blogul Ginettei,multumesc tare mult Ginette pentru reteta.
E foarte buna,usor de pregatit si tare aratoasa.
Pentru blat avem nevoie de:
- 4 oua,
- 1 lingura zahar,
- 2 linguri cacao,
- 2 linguri faina,
- 1 lingurita zeama de lamaie,
- ½ plic praf de copt.
- ½ pachet unt,
- 1 plic budinca de vanilie,
- 300 ml. lapte,
- 2 linguri de zahar.
- frisca dupa preferinte
- 150ml. apa,
- 2 linguri zahar,
- 1 fiola esenta rom.
Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul,
adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie,
cacao si faina(eu am adaugat si niste nuca maruntita). Omogenizam bine compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si presaram putina faina,iar apoi turnam aluatul obtinut.
Dam la cuptor incalzit in prealabil, pentru 30min.la foc potrivit (180*C)
Intr-o cratita punem 250ml lapte, si punem pe foc. Amestecam restul de lapte(100ml) cu praful de budinca si cele 2 linguri de zahar si turnam peste laptele din cratita. Amestecam continuu pana se ingroasa budinca. Dam deoparte adaugam untul si mixam bine , pana obtinem o crema fina .
Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Batem frisca cu zaharul vanilat.
Peste blatul racit ,turnam siropul apoi punem crema repartizand-o uniform, intindem si frisca un mod egal pe toata suprafata prajiturii.
Cu o furculita , trasam usor dungi prin frisca apoi ornam dupa gust.
Eu am adaugat in budinca si 100 gr de stafide inmuiate in rom,iar deasupra stratului de frisca am presarat cubulete de ananas.
Am ornat cu ciocolata topita.
Comentarii