Supa limpede de pasare cu galuste.
Pentru 8 portii:
- o gaina sau un pui de tara pentru o supa cu un gust mai bogat
- 2 morcovi
- o jumatate de telina
- o legatura patrunjel
- o ceapa
- 10 rosii mici/cirese
- sare,delikat
- 3 oua
- 11-12 linguri gris
- sare
- un varf de cutit de bicarbonat
Portionezi gaina,o cureti de pielita si folosesti pentru supa doar tacamul,pui la fiert puiul.
Pentru a iesi o supa limpede este foarte important sa aduni toata spuma care se formeaza in timpul fieberii,de asemenea carnea trebuie fiarta la foc mic.
Cureti ceapa si radacinoasele.
Scote puiul pe o farfurie,strecoara zeama,apoi pune-o din nou pe foc impreuna cu legumele intregi si carnea.
Pentru galuste bati bine ouale cu putina sare,iar apoi adaugi grisul in ploaie,amestecand contiunuu.
Poti proba cand este gata compozitia si nu mai trebuie adaugat gris,trecand o furculita prin compozitie,
daca darele raman atunci galustele vor iesi pufoase si nu se vor "desira" la fiert.
Daca grisul este bun pentru format galuste atunci adaugi praful de bicarbonat si mai amesteci cateva secunde.
Scoate legumele din supa.
Cu latul unei linguri trecuta prin supa strecurata si fierbinte,formezi galuste pe care le pui in oala sa fiarba pentru 10 minute la foc mic.
Cu 1-2 minute inainte sa stingi focul supei adauga rosiile si acopera supa cu un capac.
Cand s-au umflat galustele si s-au fiert rosiile
,sarezi dupa gust si stingi focul.
Poti servi supa asa,simpla,cu galuste si carne sau poti repartiza in farfurie si legumele pe care le-ai scos mai inainte,bineinteles nu le adauga inainte de a le taia cuburi.
Decoreaza cu patrunjel tocat.
Comentarii