Tort "Sf Ioan"


Numit asa...pentru ca a fost destinat zilei de 29 august,zi in care mamica a implinit 36 de ani.
(La multi ani mami!)
Facand acest tort mi-am dat seama cat de mult imi place sa bucataresc si cu cat rabdare trebuie sa fie inzestrate gospodinele/boscodinele adevarate.
Tortul l-am facut in avans,dupa ce am consultat cateva zeci de reviste si bloguri dulci de tot,in final am furat particele de peste tot si a iesit...cv bun,poate mai mult decat bun avand in vedere ca aceasta a fost prima data cand am bucatarit un tort...si ce aventura!
Si pentru ca l-am facut in avans,imaginati-va cum arata frigiderul meu in care s-a scurs sirop si in care trona un mega-tort cu trei straturi(cat de greu mi-a fost sa rezist!)
Da...e greu si cere rabdare si mana iute la spalat munti de vase!
Deci:
Pentru blat vezi reteta.
Pentru crema frisco-ciocolatoasa:

500 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie
250 gr mascarpone
esente/zahar pudra
MDP:
Bati frisca pana se intareste.
Topesti ciocolata si o adaugi in frisca.

Freci mascarpone cu zaharul si esentele si o adaugi in frisca.
Pentru crema de castane:
un pachet de unt
2 pachete /2 borcane piure de castane
o sticluta esenta de rom
1-2 linguri frica lichida
MDP:
se freaca untul spuma in care se adauga piureul de castane,

se omogenizeaza copozitia si se toarna esenta de rom.
Daca este nevoie se subtiaza crema cu cateva linguri de frisca lichida.
(in general piureul de la borcan este mai lichid,insa cel din pachet are consistenta unei halvite si necesita subtiere)
___________________
Eu am insiropat tortul folosind 3 pliculete de ness diluate cu apa si esente.
Ordinea a fost aceasta:blat-frisca-blat-piure-blat-frisca-blat.

Data viitoare cand o sa mai pregatesc acest tort(pentru ca merita refacut) o sa adauga in crema si cateva fructe din compot.

Comentarii

Doinitza`s cakes a spus…
cu piure de castane si mascarpone,cred ca e foarte delicios

Postări populare