Ficatei de pui cu sos de rosii
Spala bine 500 gr ficatei de pui(eu adaug uneori si 500 gr inimioare si pipote de pui),lasa-i sa se scurga,apoi trage-i in tigaie in 2 linguri ulei,la sfarsit adauga o cana ,o cana si jumatate apa.Cand s-au patruns bine pune 3-4 rosii decojite si tocate si 2 linguri de bulion(sau renunta la rosii si bulion si foloseste conserva de tomate intregi sau bucatele,asta daca esti in criza de timp).Acopera oala cu un capac si lasa ficateii 10-15 min la foc potrivit,astfel incat sa se joace putin in tigaie cu rosioarele. La final condimenteaza mancarica si presara niste verdeata pt decor. De obicei noi servim acest fel de mancare cu piure de cartofi sau paste fierte amestecate cu telemea de vaca,se poate manca si simpla alaturi de paine si salata de varza.
Comentarii