Macrou cu lamaie si sos tzatziki
Daca sunteti in cautarea unei retete bune de peste la cuptor,ati nimerit fix unde trebuia.Eu am folosit macrou si il prefer de obicei,pentru ca nu are foarte multe oase si nici nu este prea gras si se preteaza de minune alaturi de o portie buna de lamaie si un paharel de vin,o reteta gata in 3 timpi si 3 miscari,asa ca nu aveti de ce sa zaboviti,mai ales ca se folosesc ingrediente accesibile si ieftine.Va doresc numai bine si pofta buna:)
Peste la cuptor cu sos de lamaie
4 bucatii mari de macrou sau alt fel de peste fara oase
1 lamaie
o ceasca vin alb sec sau demisec,de preferinta
1/2 ceasca ulei
sare,piper
Se spala bine pestele,se taie in doua pe lungime,pe linia spatelui,apoi se taie pe latime in 2-3 bucati potrivite,depinde cat este de mare.Se presara cu sare si piper macinat.Se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu o pelicula fina de unt sau ulei.Separat se prepara sosul din zeama unei lamai,vinul si uleiul,se toarna in tava,se presara cateva boabe de piper si cateva feliute de lamaie
si se introduce tava in cuptorul incins timp de 40 min.Se serveste cu sos tzatziki si un pui de mamaliga.
Comentarii
O seara placuta!
Acum imi trebuie si mieeee!
Ce bine arata pestisorul tau din poza.
Iti doresc o zi cat mai placuta si frumoasa.:)
Pup si noapte buna :*