Musaca de post cu macaroane si soia
Reteta presbiterei Garoafa Coman
Musaca de macaroane si soia
500 gr macaroane
200 gr soia granule
2 cepe
un morcov dat pe razatoare
o ceasca suc de rosii
usturoi tocat marunt
2 foi de dafin
sare,piper
marar,patrunjel
50 gr margarina
2-3 linguri faina
2 cani supa de legume sau apa
Se fierb macaroanele dupa instructiunile de pe pachet,se limpezesc cu apa rece si se scurg.
Inainte de a fierbe macaroanele se pregateste umplutura.
Se calesc in ulei ceapa si morcovul. Cand sunt bine inmuiate se adauga sucul de rosii,usturoiul, condimentele, sarea, o cana cu apa si apoi soia, care, in prealabil, a fost fiarta si scursa. Se lasa sa dea in cateva clocote.
Intr-o tava mare, unsa cu ulei, se aseaza jumatate din macaroane,
umplutura,
restul de macaroane si deasupra sosul besamel.
Eu am asezat deasupra si cateva felii de cascaval vegetal.Se da musacaua la cuptot sa se rumeneasca.
Pt sosul besamel, se topeste margarina si se rumeneste foarte putin faina, de adauga apa sau supa cu un polonic, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase,se da in cateva clocote si se condimenteaza dupa gust.
500 gr macaroane
200 gr soia granule
2 cepe
un morcov dat pe razatoare
o ceasca suc de rosii
usturoi tocat marunt
2 foi de dafin
sare,piper
marar,patrunjel
50 gr margarina
2-3 linguri faina
2 cani supa de legume sau apa
Se fierb macaroanele dupa instructiunile de pe pachet,se limpezesc cu apa rece si se scurg.
Inainte de a fierbe macaroanele se pregateste umplutura.
Se calesc in ulei ceapa si morcovul. Cand sunt bine inmuiate se adauga sucul de rosii,usturoiul, condimentele, sarea, o cana cu apa si apoi soia, care, in prealabil, a fost fiarta si scursa. Se lasa sa dea in cateva clocote.
Intr-o tava mare, unsa cu ulei, se aseaza jumatate din macaroane,
umplutura,
restul de macaroane si deasupra sosul besamel.
Eu am asezat deasupra si cateva felii de cascaval vegetal.Se da musacaua la cuptot sa se rumeneasca.
Pt sosul besamel, se topeste margarina si se rumeneste foarte putin faina, de adauga apa sau supa cu un polonic, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase,se da in cateva clocote si se condimenteaza dupa gust.
Comentarii