Cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki
Cartofi noi copti
1 kg cartofi noi, cat mai mici cu putinta
1 lingurita piper
o lingurita boia dulce
jumatate ceasca ulei ( cam 100 ml)
sare dupa gust
o legatura marar
Pt sos:
400 gr iaurt gras
4-5 castraveti , de gradina, micuti, nu din aceia lunguieti de sera
4-5 catei de usturoi
sare
o lin gura ulei de masline
zeama de lamaie dupa gust.
Cartofi se spala foarte bine cu partea abraziva a unui burete curat.
Se scurg de apa si se pun intr-un castron, peste ei se arunca condimentele si uleiul si se amesteca foarte bine.
Continutul se varsa intr-o tava incapatoare
si se tin in cuptorul foarte bine incins din'nainte , circa 30-40 min.
Pentru sos, se curata usturoiul si se da pe razatoarea cu ochiuri fine, se poate pune si in presa de usturoi, dar eu prefer prima varianta.Se amesteca bine cu putina sare si uleiul de masline, se va obtine o pasta fina, asemanatoare cu o maioneza.Castravetii se spala si se rad tot pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se storc foarte bine de zeama si se pun in castron , peste usturoi.Se adauga si iaurtul, se omogenizeaza compozitia si se asezoneaza la sfarsit cu zeama de lamaie dupa gust, in general, cam o lingurita ar fi suficienta.
Comentarii