Langosi cu branza-Provocarea secreta noiembrie
Desi am preparat din timp reteta pentru provocare, dat fiind ca blogul repartizat este unul drag mie(Fancy Cake), si deci stiam inca dinainte sa-l primesc ce voi prepara, mi-a fost tare greu sa postez reteta pentru ca nu am dispus nici de timpul necesar si nici n-am fost deloc multumita de poze si am tot amanat, sperand sa refac atat reteta, cat si pozele. Nu am reusit, dar va pot spune ca langosi mai buni si mai pufoasi ca acestia nu am mai mancat nicaieri pana acum. Eu am facut portie dubla din start si am aromatizat branzica cu multe verdeturi, aluatul a avut o aroma sublima de miere. O nebunie!!
Langosi pufosi cu branza si marar
Aluat
1/2 kg faina
un cub drojdie proaspata
o cana lapte caldut
o lingurita miere
o lingura untura
4 linguri ulei
un varf cutit sare
Am respectat intocmai reteta de aluat, rezultatul a iesit exact cum m-am asteptat: perfect.
Am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, amestecand-o cu lingurita de miere.Maiaua am turnat-o in castronul in care am cernut faina amestecata cu sare.
Am framantat un aluat elastic si deloc lipicios din faina, lapte, 4 linguri ulei si untura,
am lasat la dospit 40 min, intr-un loc caldut, ferit de curenti.
Am framantat un aluat elastic si deloc lipicios din faina, lapte, 4 linguri ulei si untura,
am lasat la dospit 40 min, intr-un loc caldut, ferit de curenti.
Umplutura
350 gr telemea de vaca
2 oua mici
o legatura marar
Se sfaramiteaza branza, se amesteca cu ouale si mararul tocat fin.
Dupa ce a crescut aluatul suficient, se rup bulgarasi de aluat si se intind pe planseta unsa sau presarata cu faina, se unge foia cu o lingura de umplutura si se impatureste pe jumatate sigiland bine foaia sau, daca cocolosul a aluat a fost mai mic se intinde o foaie rotunda, se unge si apoi se acopera cu alta foaie sigiland marginile.Se prajesc in ulei incins,
la foc mediu spre mic, avand grija sa ii intoarcem pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti cu o sana buna alaturi!
la foc mediu spre mic, avand grija sa ii intoarcem pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti cu o sana buna alaturi!
Comentarii
@ Dia, ma bucur ca iti place si iti multumesc ca mi-ai atras atentia cu privire la butonul de follow prin email, l-am adaugat in coltul stanga sus.poop si te mai astept in vizita!