Pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii
Bineinteles ca nu am avut ceaun, nu am, dar mi-as dori tare mult unul, si daca il voi capata, sa am destula inspiratie si timp ca sa gatesc cat mai multe retete in el desigur, in aer liber.
Reteta o stiu dintr-o carte foarte veche, patata de timp si de degete, pe care o am de la bunica mea.
In ea se gasesc tot felul de retete vechi, simple si delicioase, cum numai bunicii nostri stiau sa faca. Originalul se face cu pui, cea de fata e prestata cu gasca, o carne tare buna, care, daca aveti ocazia, va rog sa n-o ocoliti!
Pasare in saramura
5 portii
carne de pui-2,5 kg
ulei
rosii conservate -800 gr
piper-2 gr
zahar-20 gr
usturoi-50 gr
ardei iute-1 buc
sare
Puiul curatat si portionat se pune la inabusit intr-un ceaun cu o ceasca de ulei.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate pe un platou, iar in grasimea ramasa se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 10 min. Peste ele se toarna, amestacandu-se bine, piperul, zaharul, ardeiul iute, usturoiul pisat. Dupa ce da un clocot, se adauga puiuSe serveste cu mamaliguta, vin rosu sau tuica:)
Comentarii
Bun, bun!