Crema de zahar ars



Crema de zahar ars este una dintre retetele preferate de dulce ale sotului meu. Mie imi place sa le fac in forme individuale, cat pentru o portie, astfel sunt mai practice si arata mai bine. Le servesc neaparat reci, dupa ce au stat minim o ora in frigider. Vara, desi este dulce, crema onctuoasa si siropul dulce si racoritor, transforma acest desert popular in ceva extraordinar, mai ales daca o si decorati pe masura. Spor la gatit!



       Crema de zahar ars

      

1 litru lapte rece
8 oua
2 lingurite rase amidon
8+ 10 linguri zahar
zahar vanilat


Se topesc cele 10 linguri de zahar intr-o cratita pana prind o culoare inchisa, ca de caramel. Zaharul topit se repartizeaza in vase individuale sau intr-o cratita incapatoare. Se imbraca peretii vaselor/vasului in caramel.
Separat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar, amidonul si zaharul vanilat. Se adauga laptele rece. Albusurile batute spuma se amesteca incetul cu incetul in crema de lapte. Se toarna crema de lapte in formele tapetate cu zahar. Acestea se aseaza intr-o tava in care s-a turnat anterior apa fierbinte. Apa trebuie sa ajunga la jumatatea vaselor. Se lasa tava in cuptor pentru cel putin 30 min, sau pana cand crema de zahar ars se bronzeaza frumos. 
Se lasa la racit, apoi se rastoarna pe farfurioare,


 puteti orna cu ornamente din zahar ars
 


 

 

Comentarii

Postări populare