Mere coapte umplute cu nuca
M-am reintors in Provocarea Secreta dupa foarte, foarte, dar foarte mult timp, lucru care imi da o senzatie de bine si satisfactia ca luna de luna voi cunoaste gospodine harnice si talentate sau voi revizita prietene vechi, de pe blogul carora m-am mai inspirat.
Luna aceasta am descoperit-o pe Cerasela (Saffron and Dates) si bucataria ei plina de arome exotice, de unde am ales sa pregatesc (culmea!!!!) tot o reteta traditionala, in ton cu vremea ploioasa si friguroasa de afara. Gustul merelor: senzational -dulci acrisoare, zemoase, iar mirosul, mirosul-de nedescris!
( Eu am adaptat putin reteta originala facand mici modificari)
Mere umplute
6-7 mere mari
un castronel nuca macinata grosier
4-5 linguri dulceata
cate o nuca unt sau margarina pt fiecare mar
o lingurita scortisoara
cateva cuisoare
Se spala merele, li se taie un capacel si se scobesc.
Miezul nu se arunca, semintele da!
Se stropesc apoi cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.
Umplutura se prepara din nuca + miezul merelor pasat in robot +
Se umplu merele, se pun intr-o tava unsa cu margarina, se pune peste ele cate putina margarina si se acopera cu capacelele lor.
Se coc in cuptor fierbinte pana se inmoaie(cam 30-40 min).
Se servesc fierbinti, sau reci alaturi de putin inghetata si sosul gros format in tava.
Se coc in cuptor fierbinte pana se inmoaie(cam 30-40 min).
Se servesc fierbinti, sau reci alaturi de putin inghetata si sosul gros format in tava.
Comentarii