Copanele lipicioase cu salsa calda de porumb
Reteta am preluat-o de la draga de Pansy care are reteta numai una si una. Mie mi-au facut insa cu ochiul aceste copanele de care ne-am indragostit iremediabil inca din prima clipa.
Vi le recomand cu drag daca vreti ceva nou, usor de preparat si savuros!
Copanele de pui cu miere si otet balsamic
6 ciocanele de pui
Pt marinada
3 linguri ketchup
o lingura de sos dulce picant
o lingura de miere
o lingura de sos de soia
2 linguri otet balsamic
o lingurita de mustar praf
o lingura ceapa deshidratata macinata
o lingura praf usturoi
sare, piper
Pt salsa de porumb
o ceapa tocata
un ardei gras mititel
o conserva de rosii cubulete
o conserva boabe de porumb
1/2 ardei iute
sare, piper, patrunjel proaspat tocat
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada intr-un bol si se ung copanelele cu sosul obtinut. Se tin in frigider minim o ora. Dupa ce au stat la rece, se transfera copanelele intr-o tava termorezistenta
si se tin la cuptor pana sunt patrunse, rumene si lipicioase. Ca sa le incercati, intepati-le cu o furculita, iar daca lichidul din interior este limpede, puteti fi siguri ca sunt gata.
Salsa este bine sa o serviti calda alaturi de carnita, asa ca o puteti pregati cu 15-20 min inainte de a fi copanelele gata. Tocati ceapa, ardeiul gras si cel iute. Caliti-le in putin ulei. Cand sunt patrunse adaugati rosiile si porumbul si lasati sosul sa fiarba 5-6 min,. La sfarsit asezonati cu sare si piper si seviti totul presarat cu patrunjel verde tocat.
Comentarii