Placinte cu za'tar, cascaval si masline
Sunt foooarte, foarte gustoase, coaja crocanta, interiorul pufos si umplutura delicioasa.
Multumesc tare mult Elenei, de pe site-ul careia am preluat reteta cu ocazia Provocarii Secrete.
Placinte tare bune si parfumate
Aluat
300 ml apa calduta
un ou batut cu furculita
o lingura ulei masline
o lingurita rasa sare
o lingurita rasa zahar
500 gr faina
10 gr drojdie uscata
Umplutura
masline negre tocate grosier
za'tar
cascaval ras cu aparatul pt decojit
Aluatul l-am facut in masina de paine, programul pt aluaturi, ingredientele au fost puse in ordinea mentionata mai sus. Se poate face si de mana framantand fara prea mari eforturi pana ce coca se aseaza frumos si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit o ora.
Dupa ce a crescut frumos, se rup 12-14 bucati de aluat aprox egale, li se da forma rotunda si se lasa la odihnit 15 min sub o folie alimentara. Se purcede apoi la umplut.
Se aplatizeaza fiecare biluta cu podul palmei, se asaza umplutura
si se impatureste aluatul ca in imagini formand un triunghi.
Se ung placintele cu ulei de masline, se presara cu seminte si se asaza intr-o tava unsa cu muuult ulei de masline.
Se coc pret de 30 min la 200 de grade C.
Sunt mai mult decat delicioase. Mie mi-au intrat deja la suflet.
Dau DEPENDENTA!!!
Comentarii
Seara faina sa ai !