Tocanita de vinete la cuptor si chifle pufoase cu mozzarela







Vinete parmigiana 

cu painici din  aluat de pizza si usturoi








Dragii mei,



Se pare ca au trecut 5 ani lungi si intensi din vietile fiecaruia dintre noi, fara ca O craita in Bucatarie sa mai fi postat o reteta, desi zeci, sute de retete noi au fost gatite si testate de mine in  bucataria mamei mele, a sotului meu si apoi in propia noastra bucatarie din Anglia, unde ne-am mutat acum 3 ani.

O data cu aceasta schimbare si multe altele de-a lungul celor 5 ani, ne-am schimbat fizic, psihic, profesional si culinar, imbogatindu-ne bagajul de retete si tehnici si iata ca  acum, in plina epidemie de Covid-19, timpul lung de asteptare in izolare mi-a reintors fata catre blogul meu, O Craita in bucatarie, pornit acum 11 ani pe vremea cand gateam singura ca un hobby in afara orelor de clasa. 

Astazi, gatitul este inca un hobby, o pasiune, dar si un stil de viata si un mod de a fi sigura ca imi hranesc familia si fetita cat mai gustos si mai sanatos cu putinta. Astazi, eu si sotul meu gatim zilnic in echipa si vreau sa spun ca facem o echipa nemaipomenita.

Asa ca dragilor, incepand cu aceasta reteta, voi  reincepe sirul postarilor cat mai dese( sper eu) de retete pregatite in TREI (eu, sotul si micul nostru ajutor de bucatar-Daria) !!!!



Sper sa nu ma fi uitat si sa ma recititi/  reincercati retetele cu mare drag!

Dough balls aubergine parmigiana 

via 

Mob Kitchen recipe






Ingrediente:

Pentru tocanita:




2 vinete medii spalate si taiate cuburi cu tot cu coaja
2 cepe, de preferinta rosii taiate julien
un ardei gras rosu
fulgi chilli
paprika afumata
crengute de cimbru
sare, piper
o cutie de rosii in conserva
2 bilute mozzarela
40 gr cascaval sau parmezan
1 lingurita zahar
patrunjel, rozmarin proaspat, 
2 catei usturoi zdrobiti in coaja
ulei de masline

Pentru aluatul de pizza

1 cana faina
1/2 cana apa calduta
1 lingurita zahar
putina sare


Mai intai pregatim aluatul pentru chifle:

Cernem faina intr-un bol, dizolvam drojdia uscata in apa calduita impreuna cu zaharul si o turnam in faina, incorporam usor cu o lingura de lemn si apoi adaugam si sarea. Framantam pentru cateva minute apoi o lasam la crescut intr-un bol acoperit la cald.

Intre timp, vom pregati vinetele. 

De cand ne-am mutat in Anglia, am descoperit puterea oalelor si tigailor din fonta. Sunt absolut excelente! Noi le folosim chiar si pe plita cu inductie, iar mancarea se gateste lent sau iute, si sunt ideale pentru mancarurile mai rustice pentru ca vor prinde crusta aceea de la grill sau de la foc mic atunci cand facem o fasole, tocanita, sau chiar prajeala.

Deci noi am pregatit aceasta tocanita pentru primele 10-15 min pe foc , apoi am bagat-o cu succes la cuptor pentru faza finala de coacere a painicilor de deasupra


Se taie cuburi vinetele cu tiot cu coaja, se toaca ceapa si ardeiul julienne. 
Se rumenesc vinetele cuburi in tigaia de fonta foarte putin fara niciun strop de ulei. 


Apoi incingem o lingura de ulei de masline, punem usturoiul zdrobit,  si vom trage in tigaie ceapa si ardeiul. 


Cand acestea sunt un pic moi, adaugam vinetele, boia afumata, rosiile din conserva, putina apa pentru a forma o zeama in care sa fierbem legumele si celelalte condimenete( piper boabe, fulgi chilli, sare, crengute de cimbru) Se fierbe totul 5 minute timp in care formam din aluat bile cam de marimea unui ou mai mare. 

Le asezam frumos peste tocanita si le stropim cu ulei de masline, sare mare grunjoasa sau de mare, ramurele de rozmarin proaspat,  parmezan ras sau putin cascaval. Rupem mozarella fasii cu mainile si o asezam peste tot in tigaie. 
Se pune totul la cuptor pana ce painicile cresc si se rumenesc frumos. 


Noi am servit aceasta mancarica cu o salata greceasca si aripioare de pui la cuptor pentru carnivorii din familie.



Sa va fie de bine!!

Comentarii

Postări populare