Placinte pe tigaie cu branza si verdeturi
Inca mai este primarava, asa ca ce-i mai bun , mai racoritor si mai sanatos decat verdeturile?
Eu le iubesc in toate formele si le includ in salate, ciorbe si supe, orice fel de mancaruri si mai ales in placinte, calde, foietate, subtiri sau oricum va plac.
De data aceasta am incercat niste palcinte super rapide ce nu necesita timp de crestere si sunt foarte spornice, din aceste ingrediente vor iesi cel putin 12 placinte mari, subtiri si 'cheesy' cum ar spune fiica mea, dar si foarte proaspete in acelasi timp.
Sper sa incercati reteta si sa va placa!
Lipii cu verdeturi si telemea
Pentru aluat:
650 gr faina de paine
400 ml apa
1/2 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingura zahar
Pentru umplutura
300 gr banza rasa dupa preferinte(eu am folosit un mix de feta,cheddar si camembert)
2 maini de spanac proaspat tocat
o legatura ceapa verde
o legatura patrunjel
o legatura marar
o tija de praz
sare daca mai este nevoie, piper macinat
Mai intai se prepara aluatul. Eu l-am facut la masina de paine punand in cuva apa,sarea,zaharul,faina si drojdia ultima.
Daca veti framanta la mana, se face un aluat normal de paine. Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu sarea, Se toarna drojdia si zaharul intr-o gropita si se incepe framantatul turnand apa calda putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie ferm si nelipicios.
Lasam coca la odihnit cat timp pregatim umplutura.
Tocam toate verdeturile,
punem si branza rasa deasupa si amestecam. Daca mai este nevoie asezonam dupa gust cu sare si piper, desigur se poate adauga orice fel de branza doriti si diferite verdeturi precum coriandru, leurda, urzici, etc.
Dupa ce am terminat de pregatit umplutura,
impartim aluatul in 12 bilute de marimea unui om maricel si le intindem in foaie subtire, cat mai rotunde cu putinta.
Portionam umplutura pe o jumatate din aluat si acoperim cu cealalta jumatate, obtinand un semicerc de aluat.
Se prajesc intr-o tigaie incinsa, unsa cu pensula inmuiata in ulei sau unt.
Dupa coacere placintele se pot unge cu unt topit pentru un plus de savoare.
Pofta mare!
Comentarii