Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

marți, 14 iulie 2009

Ciulama de ciuperci cu carne de curcan.



Avem nevoie de:

  • O aripa de curcan
  • 500 gr ciuperci
  • 2-3 linguri de faina cu varf
  • o ceapa
  • putin delikat
  • cateva boabe de piper
Cum preparam:
Portionam aripa de curcan,obtinand in jur de 5-6 bucati frumoase de carne,incingem putin ulei intr-o tigaie incapatoare si prajim curcanul pana capata o culoare usor maronie.
Intre timp taiem ceapa si ciupercile curatate de pielita.

Cand s-a prajit carnea o scotem pe o farfurie.
Calim usor ceapa intr-o tigaie in care am pus putin din uleiul in care am prajit carnea,

adaugam ciupercile si lasam totul sa fiarba inabusit 5 min.

Dupa 5 minute presaram delikat,adaugam 2-3 boabe de piper si acoperim totul cu un strat de apa(circa 1 litru)

,lasam amestecul la fiert 20 de minute,acoperind oala cu un capac.

Cand s-au fiert bine ciupercile desfacem faina in putina apa rece

si o adaugam in sos,mai lasam sa dea in cateva clocote,verificam daca mai este nevoie de sare sau vegeta,iar apoi stingem focul.

Gata!
Servim cu mamaliguta si decoram dupa gust.


2 comentarii:

Melianda spunea...

Ti-a iesit foarte bine chiar daca nu e alba , important e sa fie foarte gustoasa...pupici si te mai vizitez.

Goldielocks spunea...

Asa este,important e ca a fost foarte gustoasa.