Papanasi prajiti...
Acest desert este demential. Pufos, aromat, duceag, perfect echilibrat de smantana. Se face super usor si nu aveti cum sa dati gres, mie mi-a reusit din prima, si vorba aia, il fac cam de cand m-am apucat de gatit, pe cand aveam vreo 10 ani. Toata "chestia" consta in a obtine un aluat nelipicios si in a forma papanasi frumosi, atata tot! Restul tine de cat de mult va puteti abtine sa nu-i mancati singuri pe toti si eventual, daca va tine sau nu , sa va mai apucati iar de preparat si prajit inca o tura :))
Ingrediente:
500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
arome
200 gr faina
smantana
dulceata
Am pusa branza intr-un castron incapator si am aruncat peste ea vreo 2 pachete de zahar vanilat,coaja de lamaie din abundenta si cateva picaturi de esenta de rom.
Am amestecat-o cu zaharul ,2 galbenusuri,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivV9rQzeZAgNVDTz-KZRM4UlWuXpAIs86yTTvWOdphWhrfnVCbxt1bUJvolgHttM0oCHlW_88yXPCkMGCtaouzaPu-ZrXpeKJSGoXv184gTO3DcSTKuro93D2liQEsshhF8Hnc06bOgsWv/s400/DSCF4239.JPG)
180 gr faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet,dupe ce am batut bine albusurile celor doua oua,le-am pus peste compozitia de branza,am adaugat si restul de faina si am amestecat bine.
Am format 8 bilute de marimea unui pumn si 8 capacele.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDJQ3vAmv8YaljkuKBMLL0q2tGC_5bukdfktVq_L58XJamYDwWSKS3Pt9mtWwiCB1pS7jsLfk2x4PpsGljaO7DnJs1YTZA-w0R11LBLUgd93X5mgF3_OhKcYGF0LGVMwnhlP8zRIgIiT2n/s400/DSCF4246.JPG)
Bilelor de aluat le-am format un inel in mijloc,apoi le-am aplatizat usor cu degetul.
Le-am prajit in ulei mult,incins, pret de cateva minute.
500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
arome
200 gr faina
smantana
dulceata
Am pusa branza intr-un castron incapator si am aruncat peste ea vreo 2 pachete de zahar vanilat,coaja de lamaie din abundenta si cateva picaturi de esenta de rom.
Am amestecat-o cu zaharul ,2 galbenusuri,
180 gr faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet,dupe ce am batut bine albusurile celor doua oua,le-am pus peste compozitia de branza,am adaugat si restul de faina si am amestecat bine.
Am format 8 bilute de marimea unui pumn si 8 capacele.
Bilelor de aluat le-am format un inel in mijloc,apoi le-am aplatizat usor cu degetul.
Le-am prajit in ulei mult,incins, pret de cateva minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsUg4BEpk3BwYTs6zGjutjvSFy5yJqDrHkqwpwc0YM88Q2ptPEQidFOum38I-u_LG2Xdz_Q7XFPgyqQa4MOLgNy-DwTS4AdWYMeHcNhE00bSaKjd1D11tKDtbMBZh9eZQZSv-8HESQUpFY/s400/Imagine070.jpg)
Comentarii
Ai o leapsa mica de preluat de pe blogul meu :)
Super retete ai pe aici! :)