Covrigei aperitiv
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAxUDlgUy8KqNu7zIGDtYmKDeG8dET4A7pniVaVz3hE_BeHwUFZazD4AQZa4VopSm6Ya-YJ9jy1RvnhpzTGBOjIec9y_GSEEj2KMHKoUCPfaVtokFjwA-m2B7EnL0eHGgqYJjzqisGOb__/s400/DSCF1305.jpg)
Am gasit acum ceva timp in Selgros o forma tare draguta si ieftina de covrigei.Am cuparat-o imediat,mai ales ca sunt mare fan rontaieli.Am folosit-o de mai multe ori,dar de fiecare data am facut aluatul dupa aceiasi reteta pentru ca mi-a placut foarte mult cum au iesit,seamana la gust cu acei covrigei care se vand in Cora,la raionul de brutarie.Oricum,in curand o sa gasiti pe blog o intreaga debandada a retetelor de covrigei ;))
Din aceasta compozitie am copt fix 3 tavi de aragaz pline cu covrigi.
La o jumatate kg faina,adaugati un pachet unt sau margarina(eu am folosit unt),lasat la temp camerei si taiat cubulete,2 galbenusuri si o cana de lapte caldut in care ati dizolvat un cub de drojdie(eu nu l-am dizolvat,m-am gandit ca nu este necesar).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtK5WUnzqygnp8-LpXloi_QAQb7vFwLwxP4IcM5YwXe1aUgP4YU8WIsi3teadYts3WZBqru3sKF2YuDTm-zkmewtj9LGlCCz4wM_0GzRqgZCs1nAAens-PpKEzwy8nUi8eEqtBQjADLrCw/s400/DSCF1300.jpg)
Framantati si gata,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwUOZrR7w512fBsvGDY-GiVx0XULPULyohKb85q8AdOKdH1lqkQX8Ww1taiwVSjBhG8732s7atP-I1biPC_f_gmuUAthY8peIkUUQ3eCBsgDAqYOzdIwUf9v-CRKx2V_-FGACZKoJM8TiS/s400/DSCF1301.jpg)
intindeti aluatul
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW8fFcDN_qsxwP-AFIryd0nUmlFFuPTLNz9GRjKLHBUOJB5dlE3ZZxgK8fgoi56Sj4R46UbyOQe8TmPghIvD53WckG8D8UmDa-Ddjt22MzFQf4YExH9st5Lx6TpuXmjCAtTVFal4OTMDWB/s400/DSCF1302.jpg)
si stantati-l cu forma de covrigei,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEJlvgKSRX8ZBTtToGw79TpPUlgtMvRIZEZxrwjrHPEfb_WAZcXWYF9DCDSRi5vSb-8BiFamn8xK8PMavHvurs5fdUpCANXTROdGEBlJB62cS-zNCafcW4XzpA4KEBD11JeSJc3zvZ82kl/s400/DSCF1303.jpg)
ii puteti unge cu albusul de ou ramas sau,cum am facut eu,spargeti un ou intreg,amestecati-l cu putin lapte si ungeti covrigeii.Se pot presara cu susan,chimen,cascaval,rozmarin,etc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkiEbA1V603PGwpC-zWh5903B3Eh4-shCa6lm7AyNQCyXg2b7wZeIjFiwDzPD99YXLwc498hp8xFW1ci-VsHdQukoY47NYamq5JZBydDpdVIp47qNnVXubA5I5ICKJ_IMEN8wCoVVXsSrD/s400/DSCF1304.jpg)
Ii coacem la foc potrivit,cand sunt aproape gata si au prins o culoare usor ruginie,ii stropim cu o compozitie facuta dintr-o lingurita sare amestecata cu 2 de faina si apa cat sa obtinem o coca de consistenta unui iaurt slab.Mai introducem tava la cuptor 1-2 min,cat sa se intareasca putin sarea pe covrigei.
Se pot pastra maxim 2 luni si vor fi la fel de gustosi,se pot pregati mult inainte de vreo festivitate si (din cate mi-a spus tata)merg de minune cu o tuica fiarta!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi78dnVlNQ4RC_WM_TYhfQT41VHah2KYyvXf49cVAoqpbKU6f0DQMe_DFl4CMvIOnJ6CoQkv18V7HFTsgVvSl-AwE2bTox28pCQTkmXjSZ4EoCh0gZS2TkitkBRH9_FsiMNHuMG88XIZAt6/s400/DSCF1309.jpg)
Comentarii
O duminica minunata iti doresc!
covrigei tai apetisanti striga dupa o halba de bere si vceva brinzeturi...:))))
Vezi, arata atizt de bine, incit umbla fantezia poftelor aiurea, dupa bere si alte alea :)))))
Eu de ani de zile am tot zis ca fac, dar nu m-am tinut consecvent de dorinte.
Dar parca vazind iarasi la tine, imi vine sa fac si eu.
Sa vedem cum decurg lucrurile zilele astea (ca a inceput scoala la noi si sint in priza) si poate pun si eu in practica...
Eu iti multumec pentru reteta si foto si iti doresc o saptamina plina de succese!
Cu prietenie
laura S.