Salata de icre
Ziua de Florii este ultima duminica din Postul Pastelui.In acest an,aceasta sarbatoare cade pe data de 17 aprilie,adica fix duminica aceasta.In intampinarea Floriilor va propun o reteta simpla si foarte gustoasa,este vorba despre salata de icre facuta in casa,noi am avut icre proaspete de caras,d-voastre puteti incerca cu orice alt fel de icre,bineinteles excluzandu-le pe cele negre si rosii.
Bucurati-va de aceasta sfanta zi alaturi de cei dragi si pregatiti-le cat mai multe preparate din peste:ciorba,pasta,salata,piftie,gratar,saramura,etc!
Salata de icre
Ingrediente:
In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.
Bucurati-va de aceasta sfanta zi alaturi de cei dragi si pregatiti-le cat mai multe preparate din peste:ciorba,pasta,salata,piftie,gratar,saramura,etc!
Salata de icre
Ingrediente:
- 250 gr icre proaspete
- o ceapa,de preferinta rosie
- o lamaie
- un pahar de 250 ml plin cu ulei
- optional,3 felii de paine inmuiate in apa sau 3 linguri gris fiert cu apa
- sare
- Se pun icrele intr-un castron incapator si se freaca timp de 5 min cu mixerul sau cu o lingura,astfel incat sa nu ramana icre"nesparte".
- In acest moment puteti adauga paine inmuiata si stoarsa bine sau grisul.Eu am sarit peste aceasta etapa pentru ca nu mi se pare necesara,cand pregateste mama icre,ea adauga de obicei gris,spune ca acesta taie din taria icrelor si le "inmulteste".
- Oricum ati alege sa le preparati,cu gris,paine sau fara,pasul urmator este acela de a adauga uleiul.
- Acesta se adauga putin cate putin,ca si la prepararea maionezei,mixand bine ca sa se incorporeze complet.
- La final,cand icrele s-au albit si s-au transformat intr-o pasta ce nu cade din lingura,adaugati ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiata fin, zeama de lamaie si sare dupa gust.
In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.
Comentarii
foarte buna ideea.
Adica fac se strica, repar se strica iar ? pai .... eu cand mai mananc? :P
dar cred ca am exagerat cu uleiul sau nu stiu , cine a mancat a zis ca e prea mult .
ce mi s-a spus ( nu am vrut sa-l folosesc ) :P
Pup si imbratisez cu mult drag!
Să fii iubită și să ai parte de tot ce-ți dorești.
sa fii iubita
petrecere frumoasa