Aripioare de pui in sos dulce picant





Va prezint o varianta super simpla de a prepara carnea de pui si care da foarte bine atat pe masa, cat si in burtile oamenilor:))
Nu m-as fi gandit niciodata ca mierea poate transforma o banala friptura in ceva extraordinar de bun,aceste aripi au o carne super frageda si formeaza la exterior o crusta crocanta,usor dulce si picanta.Le-am servit cu cartofi noi copti in cuptor,au fost delicioase!Pe voi va servesc cu reteta si va doresc sa aveti pofta.

Aripioare de pui in sos dulce picant



Ingrediente:

o tavita aripioare proaspete de pui
50 ml ulei
5-10 linguri vin rosu
3 linguri miere
3 linguri suc de rosii sau bulion dizolvat in putina apa
boia de ardei iute sau pudra de chili
piper
sare

Intr-un castron mare amesteci vinul cu mierea,sucul de rosii,uleiul,piper,boia si sare dupa gust.


Speli aripile de pui si le tai in 3 bucati,varful aripii se arunca.
Se pun la macerat in amestec.Introduci castronul in frigider pentru cel putin 30 min.


Asezi aripile intr-o forma termorezistenta,le stropesti cu 3-4 linguri de marinata si le coci la foc mijlociu pana cand prind o crusta crocanta,rumena.Dureaza in jur de 40-50 min gatirea.

Comentarii

felis a spus…
Mmmm... cat de bine arata!!... Clar trebuie sa incerc reteta!
retete- ina a spus…
bun buuun de incercat,multumesc pentru postare
Mihaela a spus…
Craita, arata asa bine aripioarele, o sa salvez reteta sa le incerc si eu :) O zi frumoasa sa ai!
Antonina a spus…
Apetisant rau... mi-ai facut o poftaaa ...
Cristina a spus…
Delicioase! Am sa incerc si eu varianta ta. De la pui aripioarele imi plac cel mai mult.
maria mihalache a spus…
Excelent arata......bun trebuie sa mai fie sosul acesta ........mmm.
Maya a spus…
Arata foarte bine!Îmi place combinatia!
ophelia1983 a spus…
cred ca mi-ar placea teribil!
Anonim a spus…
Am mai fãcut! Ies delicioase!

Postări populare