Bors de legume noi cu afumatura


Nu cred ca mai necesita vreo descriere aceasta ciorbita,e absolut excelenta!Si mirosul de bors proaspat si leustean iti va da toate simturile peste cap.

Ingrediente:

500 gr afumatura,eu am folosit costita de porc
5 morcovi mari
un dovlecel
jumatate de telina mare
2 ardei grasi,unul verde si unul rosu
10-15 cartofiori mici,noi
bors,sare
o legatura de leustean
o mana de paste sau orez
3 linguri pasta de rosii

Se taie afumatura in bucati potrivite si se pune la fiert in 5 l apa rece,se spumeaza bine.Intre timp se taie legumele in bucati potrivite,dupa ce le-ati curatat si spalat in prealabil.Cartofii se lasa intregi(daca sunt mici,bineinteles)Cand a colocotit apa se adauga legumele si se lasa sa fiarba,la sfarsit se adauga bulionul subtiat in putina supa de zarzavat si pastele sau orezul.Se adauga si borsul fiert separat(se poate pune si bors praf,dar eu nu recomand) dupa gust si se lasa sa mai dea in cateva clocote,se potriveste de sare.Se stinge focul si se presara mult leustean verde tocat.

Comentarii

FLORY a spus…
Ce bine arata,si cu legume noi tre' sa fie delicioasa!
Antonina a spus…
Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat .. O zi frumoasa.
retete- ina a spus…
o bunatate,ingrediente super bune pentru un pranz delicios
LazyMarius a spus…
stiu ca nu e un subiect prea bun ( scris aici)... dar cred ca o sa scriu pe blog despre tipuri de saliva , provocate de retete bune . Ma chemi si pe mine cand gatesti? stau cuminte si mananc tot, promit :P
off topic:
frumos trandafir in poza :)
Craita a spus…
^Fetelor,e super buna,va astept sa o incercati:)
^Antonina,multumesc pentru invitatie,luna aceasta ma inscriu si eu,ca ingredientele sunt accesibile si chiar aveam in plan ceva cu menta:)
^Marius,o iau ca pe un mega compliment;)
Mihaela a spus…
ce bine arata si ce foame imi e... si ce bine suna leusteanul ala :))
A.. si uitai sa-ti zic ca afumatura e o mare love de-a mea... :)) AM ZIS !! Pupici
Maya a spus…
Mmmmm,ce bine arata borsul asta!

Postări populare