Prajitura Alba ca zapada
Sunt sigura ca stiti deja cat de buna si fina este, mie mi se pare o prajitura geniala, este atat de fina si de pufoasa, se topeste in gura efectiv.Gustul ei nebunesc de lamaie si vanilie si blatul fraged l-a cucerit definitiv si pe tata, care nu mananca defel dulciuri.Pe scurt, nu mai bat atatea campii, reteta stiu ca o stiti, gustul inconfundabil stiu ca nu-l veti putea uita niciodata si cu toate astea, o sa o trec in revista, ca poate vreodata cineva se va folosi si de aceasta reteta.
Alba ca zapada
Pentru 4 foi:
6 linguri ulei
8 linguri zahar
8 linguri lapte
1 ou
1 lingurita rasa amoniac
450 gr faina
sare
Crema:
1 l lapte
6 linguri faina sau amidon, in acest caz, crema va iesi mult mai fina
350 gr zahar
200 gr unt
8 pliculete zahar vanilat
o lamaie
cocos sau ciocolata alba pentru decor
Se cerne faina intr-un castron,se adauga sarea,zaharul,uleiul,oul batut
si se incepe framantarea, adaugand cate putin lapte caldut, in care am dizolvat si amoniacul.Imparti aluatul in 4
si intinzi foi pe care le coci pe dosul tavii unse si pudrate cu faina,
circa 10 minute, in cuptorul incins.
si se incepe framantarea, adaugand cate putin lapte caldut, in care am dizolvat si amoniacul.Imparti aluatul in 4
si intinzi foi pe care le coci pe dosul tavii unse si pudrate cu faina,
circa 10 minute, in cuptorul incins.
Cand sunt reci, umpli foile cu crema
Se pune 800 ml lapte pe foc cu zaharul tos si vanilat.Intr-un bol se amesteca faina/amidonul cu restul de lapte si se toarna peste laptele de pe foc.Se micsoreaza flacara aragazului si se amesteca continuu pana ce se formeaza o budinca legata.Se lasa la racit.
Comentarii
Te pup si-ti doresc duminica frumoasa.