Prajitura cu piersici si glazura de jeleu
Tanjeam de mult dupa o prajitura buna cu fructe si fiindca aveam destule , cirese, visine, nectarine, piersici, mi-am facut putin timp liber si am copt ceva.
Reteta am preluat-o de pe un site american , Event Trender, si mi-a placut foarte mult rezultatul. Cred ca este cea mai buna prajitura cu fructe pe care am incercat-o pana acum.
Blatul este moale, ti se topeste in gura si are un gust si o aroma sublima de lapte, vanilie si fructe
PAULINE'S VINTAGE PEACH CAKE
Prajitura cu nectarine si visine
100 gr unt
1 cana zahar
2 oua
1 cana lapte
2 cani faina
un plic praf de copt
1 lingurita sare
3 ½ cani piersici sau nectarine feliate, merg tot felul de fructe, pt ca aluatul este de asa natura, incat fructele raman la suprafata
3/4 cana jeleu/dulceata de coacaze, eu am folosit de corcoduse, este foarte bun si acrisor + 3-4 linguri apa
esenta de vanilie, coaja rasa de citrice
esenta de vanilie, coaja rasa de citrice
Se spumeaza untul impreuna cu zaharul si ouale,


ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.. Se cerne intr-un recipient faina, sare si praful de copt. Se adauga alternativ in compozitia de unt, laptele si faina, mirodeniile. Se pune jumatate din compozitie intr-o tava de 23x33 cm ,
se pun 1/2 felii de fructe si se aseaza restul compozitiei, se niveleaza si se aranjeaza frumos fructele deasupra.


Se coace in cuptorul incins circa 40 min.
Se face testul cu scobitoarea pt a verifica daca este complet coapta.
ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.. Se cerne intr-un recipient faina, sare si praful de copt. Se adauga alternativ in compozitia de unt, laptele si faina, mirodeniile. Se pune jumatate din compozitie intr-o tava de 23x33 cm ,
se pun 1/2 felii de fructe si se aseaza restul compozitiei, se niveleaza si se aranjeaza frumos fructele deasupra.
Se coace in cuptorul incins circa 40 min.
Se face testul cu scobitoarea pt a verifica daca este complet coapta.
Se incalzeste jeleul pe foc impreuna cu apa , si se toarna peste prajitura coapta, creand un topping super delicios.
Toppingul face toata treaba, o sa vedeti ca se combina perfect cu fructele, textura prajiturii si cu aromele de lapte, unt si vanilie, o sa vreti sa o faceti mereu!!
Comentarii