Stufat de pui
M-am grabit sa postez aceasta reteta pentru ca merita incercata cat timp se mai gaseste minunata ceapa verde prin piete, ca tot veni vorba de bunatati verzi , de cand ma tot tin sa incerc clatitele chinezesti cu ceapa ale Andreei, si anul trecut am tot zis ca le fac si a venit iarna peste mine si nu am mai apucat, iar am sa raman cu gandul la ele, offf!!!
Stufat de pui
6 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde, dar doar partea verde
2-3 catei de usturoi
o lingura faina
bulion dupa gust
4 ciocanele de pui
supa de pui
sare,piper,foi de dafin
Se fierb putin ciocanelele si apoi se rumenesc usor in ulei de floarea soarelui.
Ceapa si usturoiul tocate si spalate, se calesc in acelasi ulei, pana ce se innmoaie usor,
se adauga apoi bulionul, faina
si se toarna cate putina supa calda, pana ce se subtiaza sosul, se pun in tigaie si pulpele.Zeama trebuie sa acopere carnea, se pipereaza , se dau cateii de usturoi pe razatoare si se adauga sosului si se pun foile de dafin,se lasa sa fiarba la foc mic cam 15 minute.La sfarsit, adaugati sare si marar proaspat tocat.
Ceapa si usturoiul tocate si spalate, se calesc in acelasi ulei, pana ce se innmoaie usor,
se adauga apoi bulionul, faina
si se toarna cate putina supa calda, pana ce se subtiaza sosul, se pun in tigaie si pulpele.Zeama trebuie sa acopere carnea, se pipereaza , se dau cateii de usturoi pe razatoare si se adauga sosului si se pun foile de dafin,se lasa sa fiarba la foc mic cam 15 minute.La sfarsit, adaugati sare si marar proaspat tocat.
Comentarii