Tocanita de vinete
Mancare de vinete cu pui
Ingrediente:
1 kg de vinete
o ceapa mare
1-2 linguri bulion
o lingura faina
supa de pui sau apa
2-3 pulpe de pui-optional
Se curata vinetele de coaja si se taie rondele un pic mai groase. Se sareaza foarte putin.Se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele absorbante.
Se prajeste si carnea de pui.
Se prajeste si carnea de pui.
In putin ulei se caleste ceapa tocata fin,
se adauga bulion dupa gust, faina si se stinge cu supa de pui sau apa.
se adauga bulion dupa gust, faina si se stinge cu supa de pui sau apa.
Cand sosul a dat in clocot se introduce in oala carnea si vinetele si se mai fierbe pe foc mic circa 1/2 ora. Supa trebuie sa acopere carnea si legumele.La final, se sareaza si condimenteaza dupa gust
.Este o reteta foarte gustoasa , usor de preparat, iar acum fiind sezonul vinetelor, nu va va costa nici foarte mult.Se poate prepara si fara carne si supa, in acest caz veti obtine o tocanita de post pe cinste.
.Este o reteta foarte gustoasa , usor de preparat, iar acum fiind sezonul vinetelor, nu va va costa nici foarte mult.Se poate prepara si fara carne si supa, in acest caz veti obtine o tocanita de post pe cinste.
Comentarii