Legume inabusite in stil bulgaresc





Fie ca vreti ceva mai dietetic, sau mai usor, fie ca v-ati plictisit de atata carne sau sunteti in cautarea unei retete delicioase de garnitura, va garantez ca aceste legume vor face deliciul intregii familii.
Eu le-am servit alaturi de ficatei inabusiti in tigaie cu vin si usturoi si le voi mai prepara in stilul acesta ori de cate ori am pofta de ceva bun cu legume sau sunt in criza de timp si trebuie sa gatesc ceva rapid, indiferent de situatie, stiu sigur ca nu voi da gres cu aceste delicioase legume scaldate in suc propriu si cascaval!



Garnitura de legume




Ingrediente:


10 ciuperci proaspete, micute, champignon
1 ardei gras rosu
1 ceapa mare
10 masline
4 rosii mici/cherry
1 dovlecel
1 vanata mica
1 morcov
ulei de masline
cascaval
vin alb
unt
sare
piper
busuioc





Aceasta reteta se pregateste intr-o tigaie mare de aragaz sau wok.
Se taie ardeiul felii subtiri,pe lungime,ceapa rondele, morcovul se taie felii rotunde, iar dovlecelul si vanata ( vanata trebuie oparita in prelabil in putina apa fierbinte) feliute subtiri, maslinele se folosesc fara samburi.


Ciupercile se lasa intregi, dar curatate de coaja.Rosiile cherry se pun intregi.Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei de masline, se adauga legumele 



si un pahar mic de vin alb sec, sare, piper si busuioc.



Ciupercile se pun in tigaie fara codite, cu palariuta in jos, astfel incat, in fiecare ciuperca se punem un bob mic de unt.
Legumele se intorc din cand in cand.Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras 


si se mai lasa pe foc un minut, pana ce s-a topit cascavalul.Se serveste fierbinte.


Comentarii

Danutza a spus…
Super gustos si rapid!!
Adnia a spus…
super reteta...cred ca o voi gati si eu.
Ramona Alina a spus…
Mmm...ce arome!!!

Postări populare