Cartofi copti in folie cu sos de iaurt si marar
Sunt un deliciu acesti cartofi copti intregi! Se pot servi atat drept garnitura, dar si ca fel principal simplu si usor la cina alaturi de o salata de sezon. Sunt foarte gustosi si satiosi si ii poate pregati oricine, atat de usor sunt de facut!
Cartofi in folie de aluminiu
cate 1-2 cartofi mari de persoana
sare
piper
boia
ace de rozmarin
ulei de masline
folie de aluminiu
Pt sos:
300 gr iaurt natural, de preferat cat mai gras
3 catei de usturoi
sare
ulei de masline
zeama de lamaie dupa gust
1/2 legatura marar verde
Se incinge cuptorul la 200 de grade.
Se spala foarte bine coaja cartofilor, se usuca si se ung cu un amestec facut din condimente si 3 ling ulei de masline.
Se infoliaza bine in folie de aluminiu, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pt o ora si jumatate.(Desigur, acesti cartofi pot fi copti si pe gratar in acelasi mod)
Sunt gata cand patrunde furculita cu usurinta in ei.
Pt sos se curata usturoiul, se zdrobeste cu un praf de sare si o lingura ulei de masline. Se adauga iaurtul rece si se asezoneaza cu zeama de lamaie si verdeata.
Se servesc cartofii fierbinti direct in folie stropiti cu sos din belsug!
Comentarii